client

Boermarke
 

the objective

Het diepvries aanbod voor de ijs-categorie bestond vooral uit bakken schepijs, kuipjes en handijs & was vooral gericht op het individu.

Boermarke wilde een nieuw product in het diepvriesschap om samen van te genieten én te delen. Een product dat anders is dan een nieuw smaakje ijs.

 

 

Concepting

 

Boermarke was op zoek naar een nieuw product om de marktpositie te verstevigen. Het Foodatelier heeft daarin het voortouw genomen.

DiDutch heeft met haar expertise de unieke verpakking voor de IceCake ontwikkeld.

Design & Engineering

 

DiDutch heeft de wensen vanuit het concept vertaald naar een 3D ontwerp. Hierbij zijn alle componenten meegenomen. Denk hierbij aan de beker, sleeve en de inhoud. Daarnaast is er ook goed gekeken naar modelbescherming.

Dit heeft onder andere geresulteerd in de dunste ijs verpakking in het diepvriesschap.

Prototyping

 

Met behulp van prototyping is DiDutch tot de huidige verpakking gekomen. Er zijn meerdere mock-ups gemaakt om tot het juiste aantal vingers te komen.

De huidige verpakking heeft 8 vingers, dit zorgt ervoor dat de icecake soepel uit de verpakking komt en mooi geserveerd kan worden op tafel.

Uitvoering

 

Door de verschillende prototypes kon DiDutch Boermarke snel voorzien van een proefmatrijs. Deze matrijs stelde Boermarke in staat te beginnen met de proefproductie van de IceCake.

Hiermee konden de kritische factoren worden opgemerkt én vervolgens worden geëlimineerd. Zo kwam Boermarke aan de optimale verpakking.

Proof of concept

35%
Toename marktaandeel
800
Winkels in heel Europa
2
Industriële ontwerpprijzen